Πάει ο Νίκος, κάηκε: Θλίψη για τον άστεγο που κάηκε ζωντανός σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Κρήτης από τον φρικτό θάνατο ενός άστεγου άνδρα, ο οποίος απανθρακώθηκε όταν ξέσπασε φωτιά μέσα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου είχε βρει καταφύγιο στα Χανιά. 

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η κουνιάδα του, που μόλις έμαθαν για το τραγικό συμβάν έσπευσαν στο σημείο. «Πάει ο Νίκος, κάηκε», αυτά ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 60χρονου έξω από το σπίτι όπου έχασε τη ζωή του ο γιος της.

«Δύο χρόνια έμενε εδώ. Εγώ τον βοηθούσα όσο μπορούσα», δήλωσε η μητέρα του στο Creta24. «Eρχόταν σε εμένα καθόταν, έτρωγε», συμπλήρωσε με δακρυσμένα μάτια.

«Έμενε μόνος του, ήταν άρρωστος. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε», δήλωσε στο Creta24 η κουνιάδα του 60χρονου η οποία δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε το κακό.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης δήλωσε η υπηρεσία  ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ισόγεια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στο σημείο 4 οχήματα με 9 πυροσβέστες.

«Κατά την άφιξη διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή και ενώ η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε όλο τον χώρο της οικίας στο πάτωμα πλησίον της εισόδου βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας», σημείωσε ο κ. Τσιλιμιγκάκης, γεγονός που ενδεχομένως να μαρτυρά πως ο 60χρονος προσπάθησε να σωθεί από τις φλόγες.

Ενημερώθηκε αμέσως η ΕΛΑΣ, ενώ με ασθενοφόρο η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, με τον διοικητή των Π.Υ. Χανίων να τονίζει πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ