Ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντά στις φήμες για την υγεία του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιχείρησε να διαλύσει τις φήμες που θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν βαριά άρρωστο.

«Ο πρόεδρος Πούτιν κάνει καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις οθόνες, να διαβάσετε και να ακούσετε τις ομιλίες του. Δε νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σε αυτό το άτομο σημάδια κάποιου είδους ασθένειας ή πάθησης».

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στην ανατολική Ουκρανία.

Στην περιοχή του Λουχάνσκ σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM, Φρεντερίκ Λεκλέρ, καθώς κάλυπτε μια επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων, λένε οι ουκρανικές Αρχές και κατηγορούν τους Ρώσους για τον βομβαρδισμό.

Πολύνεκρες οδομαχίες αναφέρονται στο Σεβεροντονέτσκ κι η κατάσταση μοιάζει με το δράμα της Μαριούπολης.

«Οι Ρώσοι προχωρούν μέσα στην πόλη. Οι μάχες είναι πολύ σκληρές και γίνονται στους δρόμους. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Την σκληρότητα της μάχης στα χαρακώματα του Ντονμπάς δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Έχοντας χάσει όλους τους συμπολεμιστές του ένας Ουκρανός στρατιώτης δίνει την ύστατη μάχη κατά των Ρώσων μέχρι να πέσει νεκρός και ο ίδιος από χειροβομβίδα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ