Εurovision 2022: Το videoclip της Ουκρανίας για το Stefania στα χαλάσματα του πολέμου

 Λίγη ώρα μετά τη νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision, οι Kalush Orchestra ανέβασαν ένα βίντεο για το τραγούδι τους τη Stefania, στα χαλάσματα στις μαρτυρικές πόλεις της Μπούτσα, του Ιρπίν, της Μποροντιάνκα, του Χοστόμελ.

Είναι ουσιαστικά το βίντεο κλιπ των Kalush Orchestra για το τραγούδι που εκπροσώπησε την Ουκρανία στη Eurovision. Καθυστέρησαν να το ανεβάσουν, είπαν, για να μην κατηγορηθούν πως πολιτικοποίησαν τον διαγωνισμό.

Στο βίντεο, γυναίκες στρατιώτες σώζουν παιδιά μέσα από τα χαλάσματα των μαρτυρικών πόλεων στην Ουκρανία. Τα μεταφέρουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις, στους δικούς τους. Στην ασφάλεια της αγκαλιάς των μανάδων, των παππούδων, μακριά από τον πόλεμο.

Σαν όλες αυτές οι γυναίκες να είναι η «Stefania», που καταφέρνει να νικά. Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό κορίτσι που κρατά στα χέρια του μια μολότοφ (σ.σ. στην αρχή του πολέμου οι βόμβες μολότοφ ήταν το μόνο όπλο των Ουκρανών και τις έφτιαχναν παντού!).

Και κλείνει με ένα μήνυμα: «Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ