Ρωσία: Ξεκίνησαν πρόβες στη Μόσχα για την παρέλαση της 9ης Μαΐου με τα πυρηνικά σε πρώτο πλάνο

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, η 9η Μαΐου είναι η μέρα εθνικής εορτής στη Ρωσία, καθώς συμπληρώνονται 77 χρόνια από την εκδίωξη των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Μάλιστα, χθες στους δρόμους της Μόσχας παρέλασαν συστοιχίες πυραύλων Μέρκιουρι, οι οποίοι μπορούν να φέρουν και πυρηνική κεφαλή, στέλνοντας έτσι άλλο ένα έμμεσο μήνυμα στη Δύση.
Ξεκίνησαν στη Ρωσία οι πρόβες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, με αφορμή την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των ναζί στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» του 1941-1945.

Σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν, η πρώτη πρόβα που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τις πεζές μονάδες και τη μηχανοκίνητη φάλαγγα, είχε… σε πρώτο πλάνο τα πυρηνικά.

Σημειώνεται πως η 9η Μαΐου φέρεται να είναι μια ημερομηνία όπου ο Πούτιν θέλει να έχει «ξεμπερδέψει» με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα πυρηνικά και η πιθανή χρήση τους έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές στο τραπέζι από το Κρεμλίνο, ακόμα και από τον ίδιο τον Πούτιν, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με την παρουσία τους στην «κεφαλή» της παρέλασης, οι Ρώσοι στέλνουν άλλο ένα μήνυμα στη Δύση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ