Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Ήλιος, θάλασσα & άμμος! Δε βλέπουμε την ώρα να φτάσει το καλοκαίρι και να απολαύσουμε κάθε στιγμή στις υπέροχες παραλίες της χώρας μας. Παρότι, όμως, το καλοκαίρι, είναι μια υπέροχη εποχή και τη χαιρόμαστε με το παραπάνω, είναι μια περίοδος που το δέρμα και τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ!

Ο ήλιος εκπέμπει τις βλαβερές ακτίνες UVA-UVB, που ξηραίνουν την τρίχα, ειδικά εκείνη που έχει υποστεί επεξεργασία. Παράλληλα το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας, επιβαρύνουν το χρώμα, αλλά και την ποιότητα των μαλλιών, που βρέχονται και στεγνώνουν επανειλημμένα στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τι υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε στην Ελλάδα και τη ζημιά από τις συσκευές styling, καταλαβαίνετε πως οι θερινοί μήνες απαιτούν ένα μεθοδικό σχέδιο προστασίας των μαλλιών. Διαβάστε παρακάτω πώς θα προστατέψετε τα μαλλιά σας όλο το καλοκαίρι και θα τα διατηρήσετε υγιή:

Φορέστε καπέλο
Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά ίσως τελικά δεν είναι, καθώς η χρήση καπέλου θωρακίζει τα μαλλιά από την απευθείας έκθεση στο φως που προκαλεί ζημιές και οξείδωση, ενώ παράλληλα κρατάει στη σκιά και το πρόσωπο. Ένα μαντίλι μαλλιών ή ένα καπέλο θα βοηθήσει την τρίχα να παραμείνει προστατευμένη και το χρώμα που έχετε επιλέξει, θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια. Όλα τα αξεσουάρ μαλλιών είναι στη μόδα επομένως θα έχετε διπλό κέρδος!

Επιλέξτε στο σωστό σαμπουάν
Όταν έρχεται η ώρα επιλογής σαμπουάν πρέπει να συνυπολογίσουμε τον τύπο μαλλιών που έχουμε, τις ανάγκες της τρίχας μας, καθώς και την εποχή που διανύουμε. Τους καλοκαιρινούς μήνες θέλουμε σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος, για να φεύγει το χλώριο και το αλάτι, αλλά περιέχουν και δυνατούς ενυδατικούς παράγοντες και θα χαρίσουν θρέψη σε βάθος. Τα επαγγελματικά σαμπουάν κομμωτηρίου είναι η καλύτερη λύση, αφού εκτός από καθαριότητα, ενυδάτωση και θρέψη, θα προσφέρουν προστασία στο χρώμα καθώς συχνά περιέχουν και δείκτη αντιηλιακής προστασίας SPF!

Μην ξεχνάτε τα έξτρα βήματα περιποίησης
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης κάτι που συχνά μάς οδηγεί στο να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι, κάθε φορά που λουζόμαστε, εκτός από το conditionier, να εφαρμόζουμε μάσκες, serum/έλαια και θεραπείες στα μαλλιά μας. Ακόμα και στις διακοπές μην παραλείπετε να «ταΐζετε» τις τρίχες με όλα εκείνα τα συστατικά που θα κρατήσουν μακριά την οξείδωση, τα σπασίματα, το φριζάρισμα και θα διατηρήσουν υγιή τα μαλλιά σας! Λίγος χρόνος και τα κατάλληλα προϊόντα πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά στην όψη και την ποιότητα των μαλλιών σας.

Μην το παρακάνετε στα λουσίματα
Παρότι το καλοκαίρι ιδρώνουμε πολύ και αναζητούμε διαρκώς δροσιά, δε χρειάζεται σε κάθε ντουζ να βρέχουμε τα μαλλιά μας και να τα λούζουμε. Το συχνό λούσιμο εξασθενεί την τρίχα και την κάνει πιο επιρρεπή στις εξωτερικές επιθέσεις. Περιορίστε τα λουσίματα σε 2 κάθε εβδομάδα και ενδιάμεσα χρησιμοποιείστε ξηρό σαμπουάν αν θέλετε να ανανεώσετε το χτένισμα σας ή θέλετε να νιώσετε ανανεωμένη και καθαρή.

Ήρθε η ώρα για μια επίσκεψη στο κομμωτήριο
Στις αρχές του καλοκαιριού είναι ωφέλιμο να απαλλαγείτε από σπασίματα ή ψαλίδα και να δώσετε ενδυνάμωση στα μαλλιά σας. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με ένα διακριτικό κουρεματάκι που αργότερα θα δείτε πως κάνει πραγματική διαφορά. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ το καλοκαίρι και όσο πιο πολλά προληπτικά μέτρα λάβουμε τόσο καλύτερη θα είναι η όψη τους στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Περιορίστε το styling
Beach hair don’t care! Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί ώστε να αφήσετε τα μαλλιά σας λίγο ήσυχα από συσκευές styling που εκπέμπουν υψηλή θερμοκρασία και ταλαιπωρούν την τρίχα. Αντ΄ αυτού μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα beach waves, δηλαδή να αφήσετε τα μαλλιά σας όπως θα ήταν μετά από μια βουτιά, χαλαρά, σπαστά και χωρίς πολλά προϊόντα styling, ώστε να «πάρουν μια ανάσα»

Μην ξεχνάτε το SPF
Ίσως φαίνεται υπερβολικό όμως, όπως το αντιηλιακό είναι πολύ σημαντικό για την προστασία του προσώπου, εξίσου σημαντικό είναι και το αντιηλιακό μαλλιών. Με τη χρήση του θωρακίζετε την τρίχα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα προστατεύετε το χρώμα και τη διάρκεια του.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ