Πάτρα: Οι καταθέσεις που καίνε τον Μάνο Δασκαλάκη για τη σπιτονοικοκυρά

Ολες οι καταθέσεις συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου «επισπεύσθηκε», διότι η ηλικιωμένη ήταν παραμελημένη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr. Ο Μάνος, όπως είναι γνωστό, είχε πληρεξούσιο από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 € περίπου μηνιαίως). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε.

Ο Μάνος, από τη στιγμή που απέκτησε το πληρεξούσιο (το 2017), σταμάτησε να πληρώνει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις της θανούσης και έτσι – εκτιμάται από τις Αρχές – ότι, ίσως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων… και για ίδιο όφελος! Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της. Η γυναίκα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήχθη στο Νοσοκομείο Ρίου και μετά από λίγες μέρες απεβίωσε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλως περιέργως, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους, πάντα σύμφωνα με το pelop.gr.

Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος. Χθες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από τη θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ