Ουκρανία: Η τραγική ιστορία της 10χρονης που έχασε τα πόδια της και τη μαμά της

Ένα από τα χειρότερα χτυπήματα με θύματα αμάχους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ήταν αυτό από τη ρωσική επίθεση στον σταθμό του Κραματόρσκ.
Ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Ουκρανία, ονόματι Γιάνα, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα της οικογένειάς της να αποδράσει από τη φρίκη του πολέμου.

Η Γιάνα έχασε μέσα σε μια στιγμή τη μητέρα αλλά και τα δύο της πόδια.

 Την ιστορία της Γιάνα γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter o ανταποκριτής του Sky News στην Ουκρανία, Μαρκ Στόουν. Το post περιλάμβανε μια φωτογραφία του κοριτσιού με κρυμμένο το πρόσωπό του από μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

 «Η Γιάνα είναι δέκα. Είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά που μόλις γνώρισα σε ένα νοσοκομείο της Ουκρανίας. Πριν μια εβδομάδα βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ προσπαθώντας να αποδράσει από τον πόλεμο, όταν αυτός χτυπήθηκε από πυραύλους. Έχασε και τα δυο της πόδια. Και τη μητέρα της», γράφει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι, έπειτα από αίτημα των γιατρών, δημοσιεύει φωτογραφία του κοριτσιού που δεν φαίνεται το πρόσωπό της.

Yana is ten. She’s one of four children I have just met in a Ukrainian hospital.

A week ago she was in Kramatorsk train station trying to escape the war when it was hit by missiles.
She has lost both her legs. And her mother.
(At the request of docs we aren’t showing her face) pic.twitter.com/w2mcSYMGkW

— Mark Stone (@Stone_SkyNews) April 14, 2022

e-daily



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ