Unicef: Παιδιά τα θύματα του ρωσικού πολέμου – Πάνω από 100 νεκρά και 2 εκατ. στην προσφυγιά

Αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία για τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef, το μεγαλύτερο ποσοστό του ουκρανικού πληθυσμού που έχει επηρεαστεί καθοριστικά από τη ρωσική εισβολή, είναι ανήλικοι, ενώ δεν έχει καταγραφεί ο αριθμός των παιδιών που έχουν επηρεαστεί σε επίπεδο συνθηκών διαβίωσης σε πόλεις που πολιορκούνται για πολλές ημέρες.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της οργάνωσης, πάνω από 100 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών στρατευμάτων, ενώ σχεδόν δύο εκατομμύρια είναι τα εκτοπισμένα μαζί με τις οικογένειές τους. Εκτός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί, τουλάχιστον άλλα 130 έχουν τραυματιστεί, ορισμένα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτοπισμένων παιδιών σε άλλες χώρες, μετακινήθηκε στην Πολωνία, η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 1,1 εκατ. παιδιά από την Ουκρανία, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά. Μεγάλος αριθμός παιδιών έχει μεταβεί, μαζί με τις οικογένειές τους, σε Ρουμανία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ