Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στις μεγάλες πόλεις

Xωρίς προηγούμενο είναι η καταστροφή στις ουκρανικές πόλεις όπως τις μεταφέρουν τα ξένα πρακτορεία.
Παρά τις δηλώσεις της Ρωσίας μετά το τέλος του πέμπτου γύρου των διαπραγματεύσεων ότι μειώνει δραστικά τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίγκιφ, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Ο ήχος πυροβολισμών και εκρήξεων συνεχίστηκε και την χθεσινή νύχτα.

Ιρπίν
Το προάστιο του Κιέβου Ιρπίν μοιάζει με πόλη φάντασμα.

Σπίτια εγκαταλελειμμένα, κτίρια καμένα και κατεστραμμένα και πτώματα στους δρόμους.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν αισθητή την παρουσία τους για να δείξουν ότι είναι πλέον κυρίαρχοι της πόλης.

Σε ένα από τα διαμερίσματα, ένας Ουκρανός στρατιώτης βρίσκει ένα σκυλί που οι ιδιοκτήτες του αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω.

Το χαϊδεύει τρυφερά και το παίρνει μαζί του για να προσπαθήσει να βρει τους ιδιοκτήτες του.

Μαριούπολη
Ο Ρώσος δημοσιογράφος του CGTN μπαίνει για πρώτη φορά στα περίχωρα του θεάτρου της Μαριούπολης.

Παντού συντρίμμια και καταστροφή.

«Βρισκόμαστε στο κέντρο της πλατείας του θεάτρου. Αυτό είναι το θέατρο της Μαριούπολης. Προς το παρόν δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε. Ακούμε πυροβολισμούς».

Οι δημοτικές αρχές της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλαν σήμερα ότι προσωπικό και ασθενείς από μαιευτήριο της πόλης, την οποία πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, μεταφέρθηκαν με τη βία στη Ρωσία.

Συνολικά περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί «παρά τη θέλησή τους» στη Ρωσία, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν κατασχέσει τα χαρτιά τους και τους έχουν οδηγήσει «σε απομακρυσμένες ρωσικές πόλεις».

Εντωμεταξύ, στις ΗΠΑ οι ποπ σταρ Εντ Σίραν και Καμίλα Καμπέγιο διοργάνωσαν συναυλία για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους Ουκρανούς.

Η Καμπέγιο φορώντας τα χρώματα της Ουκρανίας έχει πίσω της τα παραδοσιακά ηλιοτρόπια, σήμα κατατεθέν της δοκιμαζόμενης χώρας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ