Ουκρανία: Η απόλυτη φρίκη του πολέμου – Η Μαριούπολη γέμισε με αυτοσχέδιους τάφους

Η Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι σε εξαιρετικά σημαντική στρατηγική τοποθεσία, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις επί τέσσερις συνεχείς εβδομάδες.

Η Μαριούπολη, είναι πλέον πόλη -φάντασμα καθώς έχει ισοπεδωθεί … Νεκροί μπορεί να κείτονται για ημέρες στους δρόμους, πριν κάποιος απομακρύνει τις σορούς.

Άλλοι θάβονται από συγγενείς ή φίλους, σε αυτοσχέδιους τάφους, οπουδήποτε μπορεί να βρεθεί πρόσφορο σημείο.

Οι πρόχειροι τάφοι ξεχωρίζουν από τους σταυρούς που είναι καρφωμένοι πάνω στο χώμα ….. Οι εικόνες που ανεβαίνουν στα social media προκαλούν ανατριχίλα καθώς αποτυπώνουν την απόλυτη φρίκη του πολέμου. 

Φόβοι για το τελικό χτύπημα

Το Κίεβο φοβάται για μια επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη και στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από την ανακοίνωση της Μόσχας, την Παρασκευή, ότι θα «επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για την απελευθέρωση του Ντονμπάς», δήλωσε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «επιδείνωση» της κατάστασης γύρω από τη Μαριούπολη, στρατηγικού λιμανιού στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρα, που τελεί υπό πολιορκία από τα τέλη Φεβρουαρίου και στο σύνολο του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ολέξι Αρέστοβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακοίνωση αυτή επιτρέπει στους Ουκρανούς να ελπίζουν ότι μπορούν να «κυνηγήσουν τον εχθρό» από τις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνίχιβ (βόρεια), του Σούμι (βορειοανατολικά) και του Χαρκόβου (ανατολικά) και να ανακοινώσουν τις επόμενες εβδομάδες «νίκες και αντεπιθέσεις».

 Αντιθέτως, «σε ορισμένες γραμμές του μετώπου, ιδίως στα ανατολικά, η κατάσταση απέχει πολύ από το να θεωρηθεί απλή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για αυτό και από πλευράς οργάνωσης», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Τσετσένοι πυροβολούν κτίρια και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από τον Τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ και «σύμμαχο» του πρόεδρου της Ρωσίας, είναι χαρακτηριστικό των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Στα πλάνα φαίνεται μια ομάδα Τσετσένων μαχητών να πανηγυρίζουν, ντυμένοι με καμουφλαρισμένο εξοπλισμό ενώ πυροβολούν κτίρια κατοικιών στη Μαριούπολη. 

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο που φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος» («Αλλάχου Ακμπάρ) και υψώνουν τις γροθιές τους στην κάμερα. 

Σύμφωνα με την Daily Mail στο κανάλι του στο Telegram, o Καντίροφ, υποστήριξε πως οι μαχητές του εκκαθάρισαν «το έδαφος των Ναζί».

Την Πέμπτη είχε ισχυριστεί ότι οι τσετσενικές μονάδες του ρωσικού στρατού είχαν διαπεράσει την ουκρανική άμυνα για να καταλάβουν το δημαρχείο της Μαριούπολης και να υψώσουν τη ρωσική σημαία. Ισχυρισμός που διαψεύστηκε από την ουκρανική πλευρά.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ