Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι χασάπης. Η απάντηση του Κρεμλίνου για κλιμάκωση

Σήμερα η Ρωσία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι περνά στην δεύτερη φάση του πολέμου και αλλάζει τη στρατηγική της και θα επικεντρωθεί στην πλήρη απελευθέρωση της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

Όταν ο Αμερικανός  πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, στην Πολωνία όπου βρίσκεται,  για το αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της, αποκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, χασάπη και δήλωσε ότι  δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο Πολωνός πρόεδρος, σήμερα κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα για την αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία, δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

Σκληρή απάντηση του Κρεμλίνου στον Μπάιντεν

Τα νέα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν έστειλε ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

 
 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ