Κακοκαιρία Φίλιππος: Ενημέρωση για τους δρόμους στην Αττική. Ποια σχολεία είναι κλειστά

Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Φίλιππος στην Καισαριανή από το ύψος της Λ. Αλίμου – Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Φίλιππος» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τονίζει ότι οι καιρός θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί έχοντας αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ και σήμερα Παρασκευή κλειστά παραμένουν σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Συγκεκριμένα αναφέρει: ότι η «χιονοκαιρία» πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας μας και αναφορικά με την εξέλιξη επεσήμανε τα παρακάτω:

Προς το μεσημέρι της Παρασκευής και με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης, στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα που επισημάνθηκαν παραπάνω θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με βελτίωση.
Από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ επιδείνωση στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, επιδείνωση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι περίπου της Κυριακής οπότε και αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ ισχυρές βροχές – καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Τι θα γίνει στην Αττική
 Ειδικότερα για το νομό Αττικής από το Σάββατο τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειώνονται κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση. Εκτιμούμε ότι το διάστημα απόγευμα Σαββάτου με πρωί Κυριακής θα είναι αρκετά δύσκολο για το νομό.

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και με τα αυριανά στοιχεία που θα πάρουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα οπότε και θα υπάρξει νέα εκτίμηση!

Κακοκαιρία Φίλιππος: Η τελευταία ενημέρωση για τους δρόμους στην Αττική – Πού θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ, από τις 10 το βράδυ θα ισχύσει εκ νέου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττική Οδό, την Δ.ΠΛ. Υμηττού, την Περιφερειακή Αιγάλεω και την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Καλυφτάκη.

“Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/03/2022) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του
οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
– Οχήματα οδικής βοήθειας
– Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες”.

Επίσης, ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL -πρώην CYCLON).

Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. ( Από 01:40΄ ώρα της 10-03-2022).
Επ. Ο. Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από ώρα 03:20).
Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης. (από ώρα 03:20).
Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022)
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, που χρειάζονται αλυσίδες σε όλη τη χώρα 

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών και των υγειονομικών περιορισμών, προχώρησε στην απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, υπογραμμίζει ότι «Λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και των υγειονομικών περιορισμών και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα συνεχίζουμε τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Είναι αναγκαίο όλοι να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Συνίσταται αυστηρά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικούς άξονες με μεγάλη χιονόπτωση».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ