Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για το πανό στο γήπεδο της Τούμπας

Τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με ανάρτηση πανό, στο οποίο αναγραφόταν Αδέρφια κρατάτε γερά, σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έλαβε χώρα 24-02-2022 στο γήπεδο της Τούμπας. Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Η ανάρτηση του πανό, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση καθώς το περιεχόμενο παρέπεμπε στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αφενός για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και αφετέρου για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία της προς την ΕΛΑΣ, η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ