Κρίση στην Ουκρανία: Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας από πυροβολισμούς στο Λουγκάνσκ

Βαθαίνει η κρίση Ουκρανία, καθώς μόλις πριν λίγο σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, όπου υπήρχε και ένας νεκρός.

Συγκεκριμένα, μία μέρα τον θάνατο δύο Ελλήνων της ομογένειας από πυρά Ουκρανών, στη ρωσόφωνη περιοχή Λουγκάνσκ σημειώθηκαν πυροβολισμοί και έχασε την ζωή του ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, η περιφέρεια του Λουγκάνσκ είναι μία από τις δύο στο Nτονμπάσκ που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ οι ρωσόφωνοι τόνισαν ότι έχουν απαντήσει με πυρά στις ουκρανικές θέσεις.

Η jpost.com αναμεταδίδει από τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο TASS, πως στην επίθεση στο Λουχάνσκ ενδέχεται να εμπλέκονται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης ανακαλύφθηκε σε κάδο απορριμμάτων ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος θα ενεργοποιούνταν στην συγκέντρωση για την Ημέρα Μνήμης των Ρώσων στρατιωτών-διεθνιστών, που τιμούν τη μνήμη εκείνων των στρατιωτών που έπεσαν ενώ επιχειρούσαν στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, ανέφερε πως πρόκειται για ένα μηχανισμό κατασκευασμένο από κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό πυροκροτητή, δύο μπλοκ εκρηκτικής ύλης TNT και μεταλλικές ράβδους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ