Δολοφονία Άλκη: Η κάμερα και οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο καίνε τον 23χρονο

Τα δύο στοιχεία τα οποία φαίνεται πως καίνε τον 23χρονο για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη. Όσα αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.
 Στα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου του 2017, είχε «πρωταγωνιστήσει» ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτό επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές, που τον τοποθετούν στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Βόλο, όπου είχαν βγει ακόμα και μαχαίρια ανάμεσα σε εξαγριωμένους οπαδούς.

 Σχεδόν 2 χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, ήταν ανάμεσα στους δράστες ενός ακόμα αιματηρού περιστατικού οπαδικης βίας. Μόλις 100 μέτρα μακριά από την οδό Θεοδόση Γαζή, το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, ο 23χρονος μαζί με 3 ακόμα άτομα είχαν επιτεθεί και μαχαιρώσει δύο οπαδούς του Άρη.

 Τότε είχε συλληφθεί ένας συνεργός του, με την εμπλοκή του να προκύπτει αργότερα. Μετά την απολογία του το 2020 είχε σημανθεί από τις αρχές, με τη δίκη για την υπόθεση να εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Το πρόσωπο του 23χρονου έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας ως ένας από τους επιβάτες των δύο οχημάτων των δραστών, ενώ τον έχει αναγνωρίσει και ένας από τους φίλους του 19χρονου Άλκη που ηταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης. Μάλιστα τον κατονομάζει ως εκείνον που κρατά φονικό μαχαίρι. Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει και αναζητούν δύο ακόμα άτομα που επέβαιναν στο ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών, ιδιοκτησίας του 23χρονου.

 Παράλληλα οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τον υπόλοιπων ατόμων που φαίνεται να συμμετέχουν στην δολοφονία του Άλκη και να επιβιβάζονται στα δύο οχήματα που έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό.

 Μετά την επίθεση πηγαίνουν στον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος έχει τα κλειδιά του συνδέσμου, και είναι εκείνος που ανοίγει την είσοδο. Οι δράστες όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, φαίνεται ότι ήταν σαστισμένοι και εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα χωρίς να βάλουν χειρόφρενο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε κάθισμα του οχήματος εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος οι οποίες εξετάζεται αν είναι από το δολοφονικό μαχαίρι.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο 23χρονος συλληφθείς, εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega. Όπως ξεκαθάρισε «αποτελεί θέμα τιμής της ΕΛ.ΑΣ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα». Ο 23χρονος που έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και έχει άδεια διαμονής, θεωρείται σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς ένας από τους σκληρότερους χούλιγκαν στο χώρο των οργανωμένων οπαδών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και διατηρεί σκληρή και αρνητική στάση.

ieidiseis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ