Δολοφονία Άλκη: Ήξεραν τι έκαναν – Ήταν στοχευμένα τα χτυπήματα, δήλωσε η ιατροδικαστής

Ο συνδυασμός των κακώσεων στα κάτω άκρα μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, επέφεραν το θάνατο στον 19χρονο Άλκη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ειδική Ιατροδικαστής, Λήδα Κοβάτση, επισήμανε ότι ο 19χρονος κατέληξε πολύ σύντομα, καθώς ο συνδυασμός των κακώσεων δεν άφηνε περιθώρια για τη διάσωση το».

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα», είπε, προσθέτοντας ότι εναντίον του υπήρξαν πολλά χτυπήματα, ωστόσο δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρεις, καθώς -όπως είπε- «δεν πρέπει να δώσουμε κρίσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις καταθέσεις».

Ερωτηθείσα, εάν ήταν στοχευμένα, είπε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πού να χτυπήσουν για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πέτυχαν».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «τα αμυντικά τραύματα ήταν εμφανή, το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε – είναι αρκετά τα αμυντικά τραύματα που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως είναι η κεφαλή για παράδειγμα».

«Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη αλλάζει, έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας, είχαμε κι ένα άλλο συμβάν εξίσου προβληματικό, όπου τραυματίστηκε ένα 14χρονο αγόρι. Το κυνήγησε ομάδα ατόμων για περισσότερα από 500 μέτρα, το έσωσε το προσωπικό φύλαξης ενός ξενοδοχείου ενώ τον χτυπούσαν. Ήταν υπόθεση χουλιγκανισμού», αποκάλυψε η κ. Κοβάτση. «Πιστεύω ότι πρόκειται για καθαρή τύχη, αφορούσε σε τι ομάδα ήταν», πρόσθεσε.

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος αρνείται τα πάντα – Θέλαμε μόνο να τους φοβίσουμε

Στη φυλακή οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκειας δύο ωρών απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Κατά πληροφορίες, δέχθηκε ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα, οδηγώντας ένα από τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του 19χρονου όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασία, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία». «Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες Κυριακή σε εκτέλεση ενταλμάτων. Δύο ακόμη πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση αναζητούνται.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ