Γηροκομείο Χανιά: Eίδα την πεθερά μου λιωμένη. Το ξέσπασμα εργαζόμενης

Συνεχίζονται οι απολογίες για το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά – Στον Ανακριτή έχουν απολογηθεί ήδη οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Μέχρι στιγμής στον Ανακριτή, έχουν απολογηθεί, η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου. Μάλιστα, η 69χρονη αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της. Επίσης ολοκληρώθηκε η απολογία ενός από τους νοσηλευτές του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, την ίδια στιγμή έξω από το χώρο των Δικαστηρίων επικράτησε μικρής κλίμακας ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους. Κι αυτό διότι στο προαύλιο βρίσκονται τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των καταγγελόντων.

Το άγχος, η αγωνία, ένταση όλων βρίσκεται στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή που και οι μεν και οι δε περιμένουν δικαίωση από την Δικαιοσύνη. Κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».

 
Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης
Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε στη θέα των ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) του γηρκομείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των συλληφθέντων λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της λέγοντάς τους προδότες.

«Είδα την πεθερά μου λιωμένη»
Ανατριχιαστική όμως είναι και η κατάθεση μίας γυναίκας που είχε στο γηροκομείο την πεθερά της.

Η ίδια, όπως ανέφερε, είχε πάει να την επισκεφτεί μαζί με τον σύζυγό της και την βρήκαν στο κρεβάτι σκεπασμένη μέχρι πάνω με ένα σεντόνι.

«Σηκώνω το σεντόνι και την βλέπω. Ήταν γυμνή. Της μιλούσα και δεν με άκουγε. Η εικόνα της μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Ήταν 45 περίπου κιλά. Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει ενώ στο δέρμα της είχε και μπλαβάδες. Ο σύζυγός μου βούρκωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι απολογούνται στη συνέχεια
Στον Ανακριτή απολογούνται στη συνέχεια οι δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και ακόμα δύο άτομα (ένας ακόμα νοσηλευτής και διοικητικό προσωπικό).

Υπενθυμίζεται ότι και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ανακριτή μετά το πέρας των απολογιών και των επτά κατηγορουμένων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ