Εκδήλωση μνήμης για τους 63 πεσόντες αεροπόρους του αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, τιμήθηκε η μνήμη των 63 αεροπόρων που χάθηκαν το 1991 στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε, σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, την κυβέρνηση στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο δήμος Πειραιά, για τους 63 πεσόντες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες, επιβαίνοντες στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, στις 5 Φεβρουαρίου 1991.

Όπως ανακοινώθηκε, η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία «Ηρώων Αεροπόρων και Πεσόντων C-130», στον Πειραιά. Κατά την τελετή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθως ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενείς των πεσόντων, o βουλευτής Α΄ Πειραιώς Νίκος Μανωλάκος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης υποπτέραρχος Γεώργιος Βαγενάς,λ καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ