Υπογραφές για τον κλιματισμό στην «Τέντα» – 1,2 εκατ. € για παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στην Αθήνα, ανέφερε:

«Επισκέφτηκα χθες στην Αθήνα τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” όπου και έπεσαν οι υπογραφές για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικού κλιματισμού – αερισμού  στο Κλειστό της “Τέντας”. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού στα 340.000 € το οποίο έρχεται να λύσει σημαντικά προβλήματα λειτουργία και να αναβαθμίσει το Κλειστό της “Τέντας”.

Να πω ότι η συνεργασία με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Θανάση Γιάνναρη είναι εξαιρετική και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Χθες, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, υπήρξε και ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Σε περίπου ένα 15νθήμερο θα εκκινήσουν οι εργασίες και υπάρχει η εκτίμηση ότι το έργο θα έχει παραδοθεί κοντά στο Πάσχα.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ψύξης – θέρμανσης, η “Τέντα” θα γίνει απόλυτα λειτουργική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιούμε και να πω στο σημείο αυτό ότι προσωπικό ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ένα ενδιαφέρον που είναι διαρκές και αφορά όλα τα θέματα του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα, σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των “Κτιριακών Υποδομών”, ενημερώθηκαν για δύο ακόμα σημαντικότατες παρεμβάσεις που λαμβάνουν πορεία υλοποίησης, στη βάση των δεσμεύσεών μας και των διεκδικήσεων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Όπως, λοιπόν, ενημερώθηκα στο πρώτο συμβούλιο του έτους έχει ενταχθεί ως θέμα η σημαντικότατη παρέμβαση της προμήθειας και τοποθέτησης υγρομονωτικών και θερμομονωτικών υλικών για τη στεγανοποίηση και θερμομόνωση οροφών τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου της Καλαμάτας. Επιπλέον, ακολουθούν σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν υπηρεσιακά στελέχη της ΚΤΥΠ και εργασίες αποκατάστασης ενανθρακώσεων φέροντος οργανισμού στο εν λόγω κτηριακό συγκρότημα. Οι παρεμβάσεις αυτές αγγίζουν συνολικά το 1.200.000€.

Τέλος, θετικά είναι τα νέα και ως προς την εξέλιξη της υπό εκπόνησης μελέτης για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, με την εκτίμηση των στελεχών του Οργανισμού ότι η εν λόγω μελέτη θα είναι έτοιμη προς παράδοση τον Απρίλιο, οπότε και μένει η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, μέσα από την κατατεθειμένη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρότασης, προϋπολογισμού άνω των 6.800.000 €.

Συνεχίζουμε, με σκληρή δουλειά, επιμονή, σχέδιο και όραμα, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας. Εμείς απαντάμε με το έργο μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ