Προβολή του ντοκιμαντέρ “ΡΕΣΑΛΤΟ” το Σάββατο 22/01 στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα προβάλει την ταινία «Ρεσάλτο», η οποία αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου του 1824.

Με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος τόσο για την Κορώνη, όσο και για το νομό Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Πολιτικός Επιστήμονας – Δημοσιογράφος, Μαριλένα Γυφτέα. Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του Συλλόγου υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή & σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.


Παρουσιάζει το γεγονός του ρεσάλτου μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές. Στον ντοκιμαντέρ εκτός της εμφάνισης του παρουσιαστή Παναγιώτη – Ανδρέα Δραγκιώτη, δημιουργήθηκαν σκηνοθετημένες σκηνές αναπαράστασης κάποιων σημείων του γεγονότος σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Κολόκα, ηθοποιό, τον σύλλογο “ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ” και εθελοντές από την περιοχή.


Στο ρεσάλτο εμφανίζονται και μιλούν:

Παναγιώτης Καρβέλας-Δήμαρχος  Πύλου – Νέστορος

Πέτρος Θέμελης-Καθηγητής Ιστορίας,

Δημήτρης Σίψας-Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος ,

Μαρία Βαγγελινού-Γιαλλελή Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Κορώνης,

Παναγιώτης Μαργιάννης-Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης

Μαλαματένια Ράλλη-Δικηγόρος/απόγονος Κ. Ράλλη.

Παίζουν: Κωνσταντίνα Κολόκα, Νικόλαος Γιαλλελής, Γεώργιος Μπομπότας, Παναγιώτης Τσιριγώτης, Βασίλης Αργυράκης,  Πρωτοπρεσβύτερος Π.Τσιριγώτης, Στασινάκη Δήμητρα, Νίκος Γεροντούκος

Ελληνομνήμονες: Κώστας Αγγελόπουλος, Γεωργία Καρνούσκου, Δημήτρης Καρνούσκος, Γεώργιος Κατσίρας, Σπύρος Κατσίρας, Βασίλης Κουκούτσης, Ηλίας Κουκούτσης, Βαγγέλης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάλαμας, Άντζελα Σκλήκα.

Στην βραδιά θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους “ Η Προσωπογραφία μιας Πολιτείας” που γυρίστηκε πέρυσι.

Χορηγοί Επικοινωνίας : Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ