Ο Καλαματιανός μάγειρας Νικήτας Μπατσικούρας κατέκτησε μία θέση στο Bootcamp του φετινού Masterchef

Με άρωμα Καλαμάτας φαίνεται οτι θα είναι το φετινό Masterchef, καθώς ο Καλαματιανός μάγειρας Νικήτας Μπατσικούρας εντυπωσίασε τους κριτές , απέσπασε πολύ καλές κριτικές και σχόλια και τελικά κατέκτησε και μία θέση στο Bootcamp του γνωστού μαγειρικού show.

Ο Καλαματιανός μάγειρας διάλεξε να παρουσιάσει γαρίδες σωτέ με κρούστα από λαλάγγι και ως συνοδευτικό πουρέ καραμελωμένου κουνουπιδιού με μαύρο σκόρδο, κους κους κουνουπιδιού, πίκλα σέλερι και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας. Όπως ειπε ο ίδιος η “πίεση” των ανθρώπων γύρω του τον έπεισε να δηλώσει συμμετοχή. Μαζί του ήταν και η κοπέλα του, η οποία μάλιστα ήταν και η δοκιμαστής της συνταγής που θα παρουσίαζε στους κριτές.

Το πιάτο του και  από πλευράς εμφάνισης, αλλά και γευστικά κέρδισε τους τρεις κριτές , οι οποίοι του έδωσαν την ψήφο τους, την πολυπόθητη ποδιά και το εισιτήριο για να περάσει στην επόμενη φάση του Bootcamp.

Ο Νικήτας Μπατσικούρας στο βίντεο γνωριμίας ανέφερε οτι έχει 6ετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της μαγειρικής κυρίως σε καταστήματα της Καλαμάτας, αλλά και ότι για 7 μήνες έμεινε και εργάστηκε στην Γαλλία αποσπώντας πολλές γνώσεις και εμπειρίες, διάλεξε όμως να επιστρέψει στην Ελλάδα, γιατί, οπως είπε “την Ελλάδα δεν την αλλάζεις” . Εκτός από την μαγειρική ασχολείται και με τον χορό διδάσκοντας λάτιν χορούς στη σχολή που διατηρούν με την κοπέλα του στην Καλαμάτα.

Ο Νικήτας με τα θετικά σχόλια θαυμασμού που απέσπασε, έθεσε ψηλά τον πήχη, ενώ έκανε λόγο από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του για μια θέση στον τελικό δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι στόχος του είναι το έπαθλο. Βασικά προαπαιτούμενα για ένα καλό πιάτο ο ίδιος θεωρεί τις καλές πρώτές ύλες λέγοντας ότι για το πιάτο του χρησιμοποίησε φρέσκια γαρίδα και κουνουπίδι από το περιβόλι της γιαγιάς του.

Δείτε  το βίντεο με την εμφάνιση του Νικήτα Μπατσικούρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ