Διάκριση για το βιβλίο “Μάνη” του Πάτρικ Λη Φέρμορ ως ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία

Ως ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία αναδείχτηκε η “Μάνη” του Πάτρικ Λη Φέρμορ για τη χρονιά που πέρασε, από τη συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού “Book press”.

Πρόκειται για το βιβλίο που κυκλοφόρησε σε νέα μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο”. Η επιλογή έγινε στην κατηγορία “Μαρτυρίες / αυτομυθοπλασία”. Το βιβλίο είναι ένα οδοιπορικό του Πάτρικ Λη Φέρμορ, του σημαντικότερου σύγχρονου ταξιδιωτικού συγγραφέα, στη Μάνη των περασμένων χρόνων.

Περιγραφή βιβλίου

Καθετί στην Ελλάδα σε απορροφά και σε ανταμείβει. Δεν υπάρχει βράχος ή ρυάκι δίχως μια μάχη ή έναν μύθο, ένα θαύμα, μια δεισιδαιμονία? και τα λόγια και τα συμβάντα, σχεδόν όλα παράξενα ή αξιομνημόνευτα, πυκνώνουν γύρω από τη στράτα του ταξιδιώτη, σε κάθε του βήμα.
Η Μάνη, στη νοτιότερη χερσόνησο της Ευρώπης, είναι μια από τις πιο άγριες κι απομονωμένες περιοχές στην Ελλάδα. Αποκομμένη από την επιβλητική οροσειρά του Ταΰγετου και αποκλεισμένη από το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, διατηρεί ζωντανή τη σχέση με το αρχαίο παρελθόν, περισσότερο απ’ ό,τι με το παρόν.
Μια περιήγηση σε αυτή την απείθαρχη και πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις περιοχή, με οδηγό τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό συγγραφέα της εποχής μας.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Πολύ διαφορετικό από τις συνηθισμένες ταξιδιωτικές περιγραφές… Εξαιρετική αφήγηση, φορτισμένη με αγάπη, τρυφερότητα και κέφι.  Daily Telegraph

Αυτός ο ταξιδιώτης καταλαβαίνει την Ελλάδα και τους Έλληνες, τη γλώσσα, τις διαλέκτους, το χιούμορ τους και τον αυτοσαρκασμό, τη γενναιοδωρία και τη ζωντάνια τους.  Daily Express

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ