Τζουμέρκα: Οι πρώτες εικόνες από την ανάσυρση του άτυχου σκιέρ

Νεκρός ανασύρθηκε ο 23χρονος αθλητής ορειβασίας στα Τζουμέρκα, ο οποίος χάθηκε και έπεσε σε γκρεμό, από ύψος 300 μέτρων. Πρόκειται για γνωστό αναρριχητή, που κατάγεται από Καταρράκτη Τζουμέρκων και ο οποίος είχε πάει μαζί με τον πατέρα του και άλλα άτομα για ορειβατικό σκι στην περιοχή της Στρογγούλας.

 Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συγκλονίζουν, καθώς γύρω από το άψυχο σώμα του αθλητή ορειβασίας βρίσκονται μέλη της ομάδας του. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, ο οποίος όταν είδε πως το παιδί του έπεσε από τη χαράδρα έσπευσε, δεμένος με σχοινιά, να το βοηθήσει.

Οι εκκλήσεις του προς την πυροσβεστική ήταν αγωνιώδεις  προκειμένου να μεταβούν γρήγορα στο σημείο τα κλιμάκια για να σώσουν το παιδί του.

Για την διάσωσή του κινητοποιήθηκαν ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο μετέβη και ελικόπτερο. Τελικά η ΕΜΑΚ δεν μπόρεσε να προσεγγίσει καθώς η χαράδρα στην οποία εντοπίστηκε ήταν ιδιαίτερα δύσβατη.

Τον 23χρονο ανέσυρε με σχοινιά, χωρίς τις αισθήσεις του, το Super Puma. Οι διασώστες προσπάθησαν να επαναφέρουν τον άτυχο σκιέρ με ΚΑΡΠΑ, όμως δεν τα κατάφεραν.

enikos.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ