Παγκόσμιος συναγερμός για την Όμικρον με μαύρα ρεκόρ

Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει τα δόντια της και ο πλανήτης παρακολουθεί τρομαγμένος.

Bρετανία: Οργή για τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια του lockdown
Ξεχειλίζει η οργή στη Βρετανία για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2020, όταν η κυβέρνηση Τζόνσον είχε θέσει τη χώρα σε σκληρό lockdown.

Σε κλάματα ξέσπασε βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο σκάνδαλο με τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον την εποχή που όλη η Βρετανία βρισκόταν σε αυστηρό lockdown.

Η νέα αποκάλυψη έγινε την ημέρα που στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 120.000 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα δύο τρίτα των Βρετανών θεωρούν πως ο Τζόνσον πρέπει να παραιτηθεί.

Νέο «μαύρο» ρεκόρ στη Γαλλία
Νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 370.000 κρούσματα κατέγραψε η Γαλλία.

Ιταλία: Σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο
Τα περισσότερα κρούσματα σε μια ημέρα, με πάνω από 220.000 μολύνσεις, κατέγραψαν και οι αρχές της Ιταλίας, την ημέρα που στη χώρα μπήκε σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο.

ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ στις νοσηλείες
Πάνω από 750.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο 24ωρο. Οι νοσηλείες έχουν πλέον ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον περασμένο χειμώνα.

Στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα
Σε στρατόπεδα καραντίνας οδηγούν τα ύποπτα κρούσματα οι κινεζικές αρχές σύμφωνα με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε άλλο βίντεο ένας άνδρας δέχεται ξυλοδαρμό από υπαλλήλους του στρατοπέδου επειδή έφυγε από το κοντέινερ του για να αγοράσει ψωμί.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται σε σκληρό lockdown σε τρεις πόλεις όπου καταγράφηκαν εστίες κορoνοϊού.

Οι αρχές προχωρούν σε μαζικά τεστ προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα σε λιγότερο από ένα μήνα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ