Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η θρυλική κωμικός Μπέτυ Γουάιτ

Μία μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου κινηματογράφου έφυγε λίγο πριν το τέλος του 2021 από την ζωή. Η αμερικανίδα κωμικός Μπέτυ Γουάιτ πέθανε εχθές σε ηλικία 99 ετών στο σπίτι της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ, που κατάφερε με μια καριέρα άνω των 80 ετών να γίνει η «γηραιά γλυκιά αγαπημένη» της Αμερικής, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία για τους τηλεοπτικούς ρόλους της, πέθανε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 99 ετών.

Στα 92 της πρωταγωνιστούσε ακόμη σε μια τηλεοπτική σειρά, το Hot in Cleveland, μέχρι που ματαιώθηκε η προβολή της στα τέλη του 2014.

Είχε κερδίσει βραβεία Έμμι για τη συμμετοχή της στις σειρές «Τα χρυσά κορίτσια» και The Mary Tyler Moore Show.

Η ίδια έλεγε ότι η μακροβιότητά της οφειλόταν σε ένα συνδυασμό καλής υγείας, καλής τύχης και αγάπης για τη δουλειά της.

Το τελευταίο post της Βetty White λίγες μέρες πριν, θα σας ραγίσει την καρδιά

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1922 στο Όακ Παρκ του Ιλινόι
Γνώρισε τεράστια επιτυχία παίζοντας στο «The Mary Tyler Moore Show» τον ρόλο της ύπουλης, λάγνας Σου Αν Νίβενς, το μότο της οποίας ήταν ότι «μια γυναίκα που κάνει καλή δουλειά στην κουζίνα σίγουρα θα καρπωθεί τα οφέλη σε άλλα σημεία του σπιτιού». Κέρδισε δύο Έμμι καλύτερου δεύτερου ρόλου για την ερμηνεία της, το 1975 και το 1976.

Η Γουάιτ πρόσθεσε άλλο ένα Έμμι στη συλλογή της το 1986, για τη σειρά «Τα χρυσά κορίτσια», με πρωταγωνίστριες τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες που συγκατοικούν στο Μαϊάμι. Ήταν υποψήφια άλλες έξι φορές για τον ρόλο της στη σειρά αυτήν, όπου υποδυόταν την γλυκιά, αφελή χήρα Ρόουζ Νίλαντ.

Το τελευταίο post της Βetty White λίγες μέρες πριν, θα σας ραγίσει την καρδιά

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ