Κορονοϊός – Πολωνία: Μειώνεται από δέκα σε επτά ημέρες η περίοδος καραντίνας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι προέτρεψε σήμερα τους συμπατριώτες του να εργάζονται στο σπίτι, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από Covid-19 καταγράφει ρεκόρ στη χώρα.
Ζήτησα από τη δημόσια διοίκηση να περάσει το ταχύτερο σε τηλεργασία, δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Κάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να περάσουν και αυτές στην εργασία από το σπίτι “όπου είναι δυνατό, για μερικές από τις επόμενες εβδομάδες”.
Εξάλλου, ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν τεστ κατά της Covid, που θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, αρχής γενομένης από τις 27 Ιανουαρίου.

 Μέχρι τώρα τα δωρεάν τεστ ήταν διαθέσιμα στην Πολωνία μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και ο αριθμός τους παραμένει σχετικά περιορισμένος. Όλα τα υπόλοιπα τεστ είναι επί πληρωμή. 

Η Πολωνία, μια χώρα 38 εκατ. κατοίκων, διενεργεί μόλις εκατό χιλιάδες τεστ την ημέρα, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι ο αριθμός των μολύνσεων που εντοπίζονται και ανακοινώνονται επίσημα από την αρχή της πανδημίας, είναι περιορισμένος.

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα 36.665 νέες μολύνσεις, ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας, και 248 θανάτους στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των νοσοκομειακών κλινών που προορίζονται για ασθενείς με Covid-19 και μείωση της καραντίνας στις επτά ημέρες από δέκα που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση που την κατηγορεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κρίση, κυρίως μέσω των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Δεκατρείς από τους 17 ιατρικούς συμβούλους της κυβέρνησης παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τη λαϊκιστική κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στην πανδημία.

Ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε σήμερα πως το ιατρικό Συμβούλιο θα αντικατασταθεί από ένα Συμβούλιο Covid-19 που θα αποτελείται μόνο από γιατρούς.

Η Πολωνία έχει καταγράψει συνολικά 4.443.217 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 103.626 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ