Κορονοϊός – Ζέρβας : Ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας – Θα συνεχιστούν τα πολλά κρούσματα

Ο διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, Ελευθέριος Ζέρβας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

‘Οπως ενημέρωσε ο κ. Ζέρβας και στο νοσοκομείο Σωτηρία νοσούν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές αλλά στην πλειοψηφία του το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι και προς το παρον δεν δημιουργείται πρόβλημα.
 
Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τη μετάλλαξη που κυριαρχεί στα νοσοκομεία. Θεωρουμε ότι οι ασθενείς που αρχίζουμε να νοσηλεύουμε πια αρχίζουν να είναι ασθενείς με Όμικρον, ανέφερε ωστόσο ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας είπε επίσης πως «ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας» με αυξημένα κρούσματα αλλά σύφωνα και με το παράδειγμα άλλων χωρών το κύμα της κορύφωσης κρουσμάτων «διαρκεί περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Αυτό περιμένουμε και εδώ αλλά κρατάμε μια επιφύλαξη, θα το δούμε στην πράξη». 

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις είπε πως «ο ιός μας εκπλήσσει συνεχώς με μεταλλάξεις, υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν κι άλλες», ωστόσο σημείωσε πως η ήπια νόσηση είναι δείγμα ότι ο ιός φθήνει.

Στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας τόνισε τη σημασία των μέτρων προστασίας και του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ