Άγριες Μέλισσες: Η Ασημίνα θέλει πίσω τον Νικηφόρο – Ποια θα είναι η αντίδραση του

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες, με εκπλήξεις αλλά και ανατροπές που θα φέρουν οι πολλές αλήθειες που θα βγουν στο φως.

 Ο Δούκας από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον Ακύλα Μεγαρίτη αντιλήφθηκε πως αυτός ο άντρας κρύβει πολλά και δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί. Ωστόσο, αναγκάστηκε να συνεργαστεί μαζί του με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

 Ο Δούκας καταφέρνει να βρει τελικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις οικονομικές ατασθαλίες του Ακύλα στο έργο του αεροδρομίου. Μάλιστα, από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο Δούκας προσπαθεί να προσεγγίσει τον Νικηφόρο προκειμένου να συμμαχήσουν εναντίον του Μεγαρίτη για να τον ξεσκεπάσουν.

Από την άλλη, η Αντιγόνη, έπειτα από έρευνα που κάνει, ενημερώνει τον Δούκα για τα κρυφά σχέδια του Ακύλα, ενώ ο Νικηφόρος σκαλίζει το θέμα του αεροδρομίου και προκαλεί τον εργολάβο της χούντας.

 Την ίδια στιγμή, η Μυρσίνη, αποκλεισμένη από τη ζωή του Δούκα, προσπαθεί να μπει ξανά στην καθημερινότητα των παιδιών της. Μάλιστα, για να τα καταφέρει, προσεγγίζει τη Ρένα.

Η τελευταία επηρεάζεται πολύ από τα λόγια της και αποφασίζει να δείξει πιο αποφασιστικά τις προθέσεις της στον Νικηφόρο δίνοντάς του μάλιστα τελεσίγραφο για τη σχέση τους. Εκείνος, όμως, αντιμετωπίζει ένα τρομερό δίλημμα.

Από τη μία τα αισθήματά του για την Ασημίνα είναι δυνατά και από την άλλη ξέρει πως ο γάμος τους ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Ο Νικηφόρος ανακοινώνει στην Ασημίνα κάτι που θα την καταρρακώσει.

 Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ζητά το χέρι της Ρένας από τους γονείς της και της κάνει πρόταση γάμου. Η Ρένα είναι ικανοποιημένη από την τροπή που πήρε η κατάσταση, αν και η συζήτηση που θα έχει με την Ασημίνα την επόμενη μέρα σε τυχαία συνάντηση θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

 Και ο Δούκας, όμως, παίρνει καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή του και αυτές δεν είναι άλλες από το να φύγει απ’ το σπίτι του και να εγκαταλείψει τη Μυρσίνη.

Ο Μελέτης νιώθει εξίσου αποκλεισμένος απ’ τον Δούκα, ο οποίος τον βάζει, ωστόσο, μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ποιον θα διαλέξει; Εκείνον ή τον Μεγαρίτη;

Τις επόμενες μέρες, ο Δούκας ανακαλύπτει έντρομος τα πραγματικά σχέδια του Ακύλα για το αεροδρόμιο αλλά και για όλα τα έργα που έχει αναλάβει και διαπιστώνει πως μοναδικός στόχος του Μεγαρίτη είναι τα χρήματα. Αυτή τη φορά, ο Δούκας αποφασίζει να δράσει άμεσα, γνωρίζοντας πως μοναδική του ελπίδα για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον του Μεγαρίτη είναι να συμμαχήσει με το Διαφάνι.

 Ωστόσο, οι Διαφανιώτες έχουν χάσει αρκετά χρόνια τώρα την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Δεν μπορούν να δεχτούν την πρότασή του, καθώς ξέρουν καλά πως ο άντρας πράττει ανάλογα με το δικό του συμφέρον και προκειμένου να τα καταφέρει μπορεί να γίνει αδίστακτος.

Από την άλλη, όμως, γνωρίζουν πως ο Σεβαστός έχει και τη δύναμη και την εξουσία, και την οικονομική άνεση να στριμώξει τον Ακύλα και ίσως να είναι τελικά ο μόνος που θα μπορούσε να τον διώξει από τον τόπο τους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ