Άγιο Όρος: 40 μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Άγιο Όρος όπου ήδη 40 μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από κοροναϊό ενώ 1.050 από τους 1.800 διαμένοντες έχουν νοσήσει.

Όπως φαίνεται το Άγιο Όρος έχει εξελιχθεί σε εστία υπερμετάδοσης αλλά και παραπληροφόρησης παρά τις μεγάλες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

 « Είναι ένα φαινόμενο αυτό που έχει επικρατήσει και κρατάει από πολύ παλιά, το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων και τις ευαισθησίες και με το προσωπείο του δήθεν αγωνιστή και ήρωα εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο γιατί έχει αφεθεί και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή», λέει ο Βαρθολομαίος, ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου.

Τι αναφέρει ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους
Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως πλέον το 75% των μοναχών έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί.

«Ένα 55 με 60% των μοναχών, γύρω στα 1.050 έχουν νοσήσει, 30% είναι εμβολιασμένοι. Είναι αφιερωμένοι στην προσευχή και λογικά έχουν μικρή σχέση με τον έξω κόσμο. Δεν υπάρχει τηλεόραση στο Άγιο Όρος, ασφαλώς έχουν κινητά έτσι. Τώρα αν υπήρξαν δύο, τρεις περιπτώσεις που εξέφρασαν απόψεις σε γνωστούς τους εναντίον του εμβολίου μπορεί να υπήρχαν».

Στην σκιά της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για αντιεμβολιαστικά κηρύγματα αγιορειτών γερόντων, αρκετοί είναι οι μοναχοί που εδώ και έναν χρόνο τάσσονται ανοιχτά κατά του εμβολίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ