Πρόληψη: Το όπλο για την αντιμετώπιση ασθενειών. Κληρονομικότητα και προδιάθεση

Ο φωτογράφος Χάρης Χριστόπουλος και ο Παθολόγος – Διευθυντής Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Δημήτρης Κουντουράς, μίλησαν για την σημασία της πρόληψης και στην αντιμετώπιση ασθενειών.
Όταν γίνεται λόγος για την πρόληψη και τις προληπτικές εξετάσεις, πολλοί λένε ότι δεν είναι και πολύ μεγάλη η σημασία τους, γιατί όπως λένε «δεν το πρόλαβα ή δεν το βρήκα από τις εξετάσεις».

Όμως η νεώτερη θεωρία και η εξελιγμένη γνώση για την πρόληψη δείχνουν ότι τελικά σχεδόν τίποτα δεν είναι τυχαίο όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που εμφανίζουμε.

Τί ειναι πρόληψη για τους επιστήμονες
«Μου έκανε ανέκαθεν εντύπωση το θέμα της πρόληψης. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την ηλικία. Μετά τα 35- 40 αρχίζεις και ακούς διάφορα για την υγεία σου. Είναι ανάγκη είναι κάτι το φυσικό, λατρεύω την επιστήμη και την πιστεύω τυφλά, είναι θέση ζωής», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

«Η πρόληψη δεν ξεκινά από σύμπτωμα. Ξεκινάει σιωπληλά, πρέπει να δω τί εχω κληρονομήσει από τους γονείς μου, τί εχω ακούσει τί δεν ταιριάζει σε αυτό που έχω σήμερα. Η πρόληψη χτίζεται», ανέφερε ο Διευθυντής Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Δημήτρης Κουντουράς.

«Οι εξετάσεις είναι «φωτογραφίες» της στιγμής. Με την πρόληπτική καταγραφή έχεις τις τάσεις που έχει το σώμα. Την τάση για μία ασθένεια», συμπλήρωσε ο κ. Κουντουράς.

Κληρονομικότητα και προδιάθεση

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο Ourlife.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ