Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Filmhouse, παρουσίασαν χθες, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ένα αφιέρωμα στον Βωβό κινηματογράφο και συγκεκριμένα στον πολυτάλαντο κωμικό Buster Keaton. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ για το αφιέρωμα μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης.

Το σύνολο «Moving Band» του Δημοτικού Ωδείου ετοίμασε τη μουσική, «ζωντανεύοντας» το κινηματογραφικό αφιέρωμα και… μεταφέροντας το θεατή μέσα στην ταινία. Το σύνολο «Moving Band» αποτελείται από τους Γιώργο Παυλάκο – φλάουτα με ράμφος, εβραϊκή άρπα και μπουρμπουλήθρες, Σταύρο Τσότρα – φαγκότο και καραμούζα, Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου – ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες, Κατερίνα Μηλιαρέση – άλλο ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες και Στάθη Γυφτάκη – πιάνο, παιδικό ξυλόφωνο και μπουρμπουλήθρες.

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 21:00, ακολουθεί συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, επίσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, η Παιδική, η Εφηβική και η Νεανική Χορωδία, μια γραφομηχανή, μια κιθάρα, ένας γάτος που γαβγίζει, δύο μάστορες, ένας μαέστρος, ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ένα ξεχασμένο όνειρο και πολλά ακόμα Χριστουγεννιάτικα δώρα θα σας περιμένουν με λαχτάρα και χαρά ενόψει των φετινών Χριστουγέννων!

Δελτία δωρεάν εισόδου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρες 15:00 – 21:00, ή από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας έως και την ημέρα της συναυλίας από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Τονίζεται πως όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε «αμιγείς χώρους» για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ