Υπό τη σκιά της Όμικρον γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στις ευρωπαϊκές χώρες

Κρίσιμος μήνας θεωρείται από τους ειδικούς ο Ιανουάριος, καθώς αναμένεται να επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον σε όλη την Ευρώπη. Παρά την έξαρση των κρουσμάτων, η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάστηκε σε πολλές χώρες με μεγάλες προφυλάξεις.
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα σαρωτικό χτύπημα της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η εορταστική περίοδος δείχνει πως θα επιταχύνει την κυριαρχία της Όμικρον.

Σχεδόν 100.000 κρούσματα στη Γαλλία
Στη Γαλλία σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων κορoνοϊού με 94.124 νέες μολύνσεις.

Οι νέες μολύνσεις που πλησιάζουν τις 100 χιλιάδες ανάγκασαν την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό η πιο παλιά χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο που έχει τις ρίζες της πίσω στο 1570.

Ιταλία: Το 28% των κρουσμάτων νοσεί με την Όμικρον
Στην Ιταλία το 28% των κρουσμάτων οφείλεται στην Όμικρον.

Το Ανώτατο Υγειονομικό Ινστιτούτο της χώρας προειδοποιεί πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το ποσοστό της Όμικρον θα διπλασιαστεί.

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη διενέργεια του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου συσσιτίου για τους φτωχούς στη Ρώμη.

Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα στη Βρετανία
Ο Ιανουάριος θα είναι πολύ κρίσιμος μήνας, αφού κατά τη διάρκειά του η Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.

Ο εορτασμός της ημέρας των Χριστουγέννων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στη Βρετανία, χιλιάδες είναι αυτοί που προγραμμάτισαν είτε την πρώτη δόση είτε την ενισχυτική και δημιούργησαν μεγάλες ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων διάλεξε ο Μπόρις Τζόνσον για να δώσει στη δημοσιότητα οικογενειακές φωτογραφίες με το νέο μωρό.

Στη Γερμανία, κάποιοι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορανκέσι.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ