Οι 9 τροφές που βλάπτουν ύπουλα τον εγκέφαλο

Θα έχετε ίσως ακούσει για τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, προστατεύουν από την σχετιζόμενη με το γήρας εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών και βοηθούν στην συγκέντρωση και τη διαύγεια. 
Τέτοιες είναι τα καρύδια, το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, η μαύρη σοκολάτα κλπ.

Τι γνωρίζετε όμως για τις τροφές που μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλο;  

Δείτε ποιες είναι και γιατί πρέπει να τις αποφεύγετε:
Ζάχαρη: Πρόσφατες μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί επιβράδυνση της μάθησης και απώλεια μνήμης.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η ζάχαρη επηρεάζει την ικανότητα της ινσουλίνης να βοηθά τα εγκεφαλικά κύτταρα να χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για να επεξεργάζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ