Συγκλονίζει το βίντεο “Μην μ’ αφήσεις ποτέ…γιατί θα σου κάνω κακό” για τις γυναικοκτονίες

“Μη με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό” τιτλοφορείται η νέα ταινία μικρού μήκους της Lacta που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες με θέμα τη γυναικοκτονία.

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου και των social media, αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, η οποία ενώ ξεκινά μια σχέση τρελά ερωτευμένη με τον αγαπημένο της, πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι αυτή η σχέση δεν είναι και τόσο ιδανική και ότι τελικά ο σύντροφος της δεν είναι αυτός που έδειχνε και η ίδια είχε ονειρευτεί, αλλά ένας τοξικός, κτητικός, χειριστικός και κακοποιητικός άντρας, ο οποίος προσπαθώντας να την κάνει να μείνει μαζί του, την κακοποιεί, την χτυπά, την εκφοβίζει, την απειλεί και στο τέλος κατά την διάρκεια ενός καυγά και ενώ η κοπέλα προσπαθεί να ξεφύγει, την δολοφονεί. Μάλιστα η τελευταία σκηνή της δολοφονίας προκαλεί ανατριχίλα, καθώς παραπέμπει και θυμίζει καθαρά την δολοφονία της νεαρής αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο.

Καθηλωτικοί με την ερμηνεία τους  είναι η δύο πρωταγωνιστές του βίντεο η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, που υποδύεται τη νεαρή κοπέλα και ο Έκτορας Λιάτσος, που υποδύεται τον κακοποιητικό σύντροφο.

Το βίντεο γυρίστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε 25η Νοεμβρίου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα βίντεο της Lacta που υμνούν τον έρωτα, αυτή την φορά, η γνωσ΄τη εταιρεία επέλεξε να κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας μια αληθινή ιστορία που έχει συμβεί και δυστυχώς συνεχίζει να συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Στόχος να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί η κοινωνία για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών και τα ίδια τα  θύματα να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής, να αντιδράσουν και να μιλήσουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν όσο προλαβαίνουν, πριν να είναι αργά και πριν θρηνήσουμε κι άλλες αδικοχαμένες γυναίκες από τα χέρια αυτών που είπαν ότι τις αγαπούν…

Το βίντεο ντύνεται μουσικά με το τραγούδι “Μην μου μιλάς γι αγάπη” με την φωνή της Δήμητρας Γαλάνη

Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης και σπάσε τον κύκλο του φόβου… ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

Ενημερώσου στο diotima.org.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ