«Να σπάσουμε τη σιωπή για τη βία κατά των γυναικών» – Πορτοκαλί φωτίστηκε το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Με πορτοκαλί χρώμα φώτισαν χθες, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας οι μαθητές και οι μαθήτριες της A’ και B’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για το θέμα της έμφυλης βίας. Η εν λόγω δράση, που είχε τη στήριξη του Δήμου, εντάσσεται στο πλαίσιο του  προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που διενεργείται στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Σαράντο Μαρινάκη, Γιώργο Φάβα και Αναστάσιο Σκοπετέα.  Η ευρεία παρουσία της Δημοτικής Αρχής στην εκδήλωση αποτελούσε μήνυμα ευαισθησίας του Δήμου απέναντι σε θέματα βίας όχι μόνο εις βάρος των γυναικών αλλά και κάθε ανθρώπου.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών» τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι, πρέπει να σπάμε τη σιωπή, να μιλάμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, διότι μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος καταπολέμησης κάθε φαινομένου βίας. Ο Δήμαρχος σημείωσε, ότι τους τελευταίους μήνες και στη χώρα μας έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών έμφυλης βίας, επισημαίνοντας ότι η ανοχή της κοινωνίας μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα πρέπει να είναι μηδενική.

Απαντώντας σε ερώτηση των μαθητών, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος λειτουργεί, στην οδό Αγίου Νικολάου, συμβουλευτική Δομή για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας κατά γυναικών.

Τους μαθητές συνόδευε η Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου, Βάνα Κέλλη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ