Ραγδαία αύξηση θανάτων σε χώρες της Ευρώπης με λίγους εμβολιασμούς

Αναβιώνει ο εφιάλτης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη με χιλιάδες νέα κρούσματα να καταγράφονται σε όλες τις χώρες. Οι πιέσεις για 3η δόση εντείνονται καθώς επίσης και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.
Αυτό που παρατηρείται είναι ότι χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν μεν πολλά κρούσματα αλλά εξαιρετικά χαμηλό αριθμό θανάτων.

Από την άλλη, χώρες όπως η Ρουμανία και Βουλγαρία που έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σημειώνουν ραγδαία αύξηση θανάτων.

Από χθες και η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χορήγησης 3ης δόσης για το γενικό πληθυσμό προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των εμβολιασμένων, και αυτό διότι οι ανεμβολίαστοι επιτρέπουν την κυκλοφορία και μετάλλαξη του ιού.

Αποκλεισμός ανεμβολίαστων από τη νυχτερινή ζωή στη Βιέννη
Παράλληλα με την 3η δόση, όμως, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι πρέπει να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Και εδώ φαίνεται να σκληραίνουν τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αυστρία, και συγκεκριμένα της πόλης της Βιέννης, καθώς οι ανεμβολίαστοι δε θα μπορούν να μπαίνουν πλέον σε μπαρ ούτε με τεστ. Με λίγα λόγια, αποκλείονται εξολοκλήρου από τη νυχτερινή ζωή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη τη χώρα και εξετάζεται επίσης και η πρόταση να χρειάζεται πλέον και οι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ προκειμένου να μπουν σε μπαρ και καφετέριες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ