Πρωτοφανές σεξιστικό παραλήρημα Μητροπολίτη: Οι γυναίκες να κρατάνε το στόμα τους κλειστό

Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει

Πρωτοφανές σεξιστικό παραλήρημα από άμβωνος του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, που τα έβαλε με όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» και ζήτησε από τις γυναίκες να κρατούν το στόμα τους κλειστό όπως έκαναν οι γυναίκες πολλές δεκαετίες πίσω.

Επίσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia.gr, κατηγόρησε μόνο «τη μητέρα» (έκανε λόγο για «κατάντημα») σε μια παρέα «μεθυσμένων κοριτσιών» που , όπως είπε, είδε ο ίδιος πηγαίνοντας το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία.

Επιπλέον, ο μητροπολίτης ανέφερε πως ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως “η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία…και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα….Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου”.

Συνεχίζοντας το σεξιστικό του κήρυγμα, ο σεβασμιώταττος είπε: “Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;”,

Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα, ενώ είπε πως “δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε εθνικιστής”,

Δείτε το βίντεο μετά το 2:47:30:

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ