Κρατούμενος αρπάζει το όπλο αστυνομικού και τον απειλεί. Βίντεο που κόβει την ανάσα:

Σκηνές που κόβουν την ανάσα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας σε δικαστήριο στο Ιλινόις με τη μάχη μεταξύ ενός κρατούμενου και ενός σωφρονιστικού για το ποιος εν τέλει θα κρατήσει το όπλο του δεύτερου και θα έχει το πάνω χέρι. Ο τρόφιμος που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι αφόπλισε τον αστυνομικό σε έναν χώρο του δικαστηρίου πριν τον πυροβολήσει ένας άλλος σωφρονιστικός.

Ο Φρέντρικ Γκος, 55 ετών, αφέθηκε χωρίς χειροπέδες κατά τη μεταφορά του σε μια δίκη στο Δικαστήριο της Κομητείας Τζέφερσον στο όρος Βέρνον, όταν και κατάφερε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού καθώς εκείνος έσκυψε, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο παρακολούθησης που δημοσίευσε η αστυνομία του Ιλινόις.

Το βίντεο δείχνει τον Γκος, ο οποίος περίμενε τη δίκη για κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης ληστείας, να πέφτει από την αναπηρική του καρέκλα για να σύρει το όπλο του σωφρονιστικού αξιωματικού και να προκαλέσει μία πάλη για επικράτηση.

Ένας δεύτερος αστυνομικός είδε την συμπλοκή από την κάμερα και έτρεξε σε βοήθεια 
Ένας αστυνομικός που δούλευε στη ασφάλεια των δικαστηρίων παρατήρησε το περιστατικό σε μια κάμερα ασφαλείας και έσπευσε να βοηθήσει τον αξιωματικό. Το βίντεο δείχνει τον Γκος να παλεύει να σταθεί και να φαίνεται να στοχεύει με το όπλο τον σωφρονιστικό πριν ο δεύτερος αστυνομικός ανοίξει πυρ και τον τραυματίσει.

Ο Γκος μεταφέρθηκε αργότερα σε νοσοκομείο κοντά στο Σεντ Λούις. Η ενημέρωση για την κατάστασή του δεν ήταν αμέσως σαφής. Ο αστυνομικός που πάλεψε μαζί του είχε ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Ο Γκος κατηγορήθηκε τον Ιούνιο για ένοπλη ληστεία και χρήση πυροβόλου όπλου. Κρατήθηκε σε νοσοκομείο υπό αστυνομική φρουρά πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση στο δικαστήριο.

Ο Γκος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αυτού και ενός αξιωματικού κατά τη διάρκεια σύντομης καταδίωξης, ανέφερε το δίκτυο KFVS. Ο αστυνομικός που εμπλέκεται δεν τραυματίστηκε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ