Ιερέας με το καυστικό υγρό: Πήρα την ιδέα από την Έφη, που επιτέθηκε στην Ιωάννα

Την ιδέα την πήρα από την Έφη, η οποία έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα αλλά όχι για να κάνω κακό στους άλλους. Είχα σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου, δήλωσε ο πρώην ιερέας που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με καυστικό υγρό στους επτά μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη τον Ιούνιο.

Ο ιερέας δηλώνει μεετανιωμένος για την πράξη του και όπως εξήγησε , εμπνεύστηκε από το περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, λέγοντας ότι ο ίδιος είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει. Μάλιστα, σύγκρινε τα σοβαρά τραύματα που υπέστη η Ιωάννα Παλιοσπύρου και τους μητροπολίτες που «δεν έπαθε κανείς τίποτα».

«Την ιδέα την πήρα από την Έφη, η οποία έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα αλλά όχι για να κάνω κακό στους άλλους. Είχα σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως ήθελε με αυτό τον τρόπο να αντιδράσει για την επικείμενη καθαίρεσή του.

Ο πρώην ιερέας ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να προμηθευτεί κάποιος καυστικό υγρό ή βιτριόλι από το διαδίκτυο. «Πατάς στο ίντερνετ “καυστικό υγρό”, σου βγάζει τις χημικές ομάδες και παίρνεις τηλέφωνο για να κάνεις παραγγελία. Σου έρχεται με κούριερ στο σπίτι. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλα και την Παρασκευή το είχα», τόνισε στο Star. 

Όσον αφορά τη στιγμή της επίθεσης, δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Κάηκαν τα ράσα μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου, μέρος του σώματός μου. Και το ένα, το αριστερό μπουκάλι γλίστρησε από τα χέρια μου και έπεσε. Τραυμάτισε τον γραμματέα της Συνόδου, πιτσιλίστηκε δηλαδή στο πρόσωπο και με το υπόλοιπο εκτόξευσα στον αέρα. Θόλωσε εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου και έκανα αυτή την πράξη» ανέφερε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ