Η τραγική ιστορία του τηλεφωνικού θαλάμου του ανέμου. Το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο

Στην πόλη Οτσούσι, πλάι στον Ειρηνικό Ωκεανό, στέκεται ένας λευκός τηλεφωνικός θάλαμος. Μέσα του υπάρχει ένα μαύρο τηλέφωνο το οποίο δεν είναι πουθενά συνδεδεμένο.

Εδώ και 8 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τους αγαπημένους τους μετά τον καταστροφικό σεισμό ή το τσουνάμι, επισκέπτονται τον τηλεφωνικό θάλαμο για να μιλήσουν μαζί τους.

Ωστόσο ο τηλεφωνικός αυτός θάλαμος δεν στήθηκε σε εκείνο τον σημείο μετά τον σεισμό. Ο Ιτάρου Σασακι, τοποθέτησε εκεί τον θάλαμο όταν έχασε έναν αγαπημένο του ξάδελφο. Του έκανε καλό να τον επισκέπτεται όποτε το είχε ανάγκη και να μιλάει με τον ξάδελφό του, πιστεύοντας ότι ο άνεμος μετέφερε τα λόγια του.

Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, ο Σασακι πήρε την απόφαση να τον διαθέσει και σε άλλους που είχαν την ίδια ανάγκη. Η φήμη για τις «θεραπευτικές ιδιότητες» του θαλάμου ταξίδεψαν σιγά σιγά σε όλη την χώρα.

Το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο, όμως, ο κόσμος νιώθει πως οι αγαπημένοι τους άνθρωποι είναι εκεί και τους ακούνε από την άλλη πλευρά της γραμμής, είπε ο Σασακι.

Ένας άντρας που έχασε το παιδί του και την γυναίκα του λίγα χρόνια αργότερα, τηλεφωνεί όποτε μπορεί. Γεια σου Noboyuki, είμαι ο μπαμπάς. Τι κάνεις, είσαι με την μαμά σου;

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το τσουνάμι. Τέσσερα χρόνια από την απώλειά της. Καταφέρνω μετά βίας να συνεχίσω να δουλεύω. Θα επιστρέψω την άνοιξη. Αν ήμασταν όλοι μαζί, η μητέρα σου, εσύ και εγώ, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συνεχίσω. Σε παρακαλώ, φρόντιζε τη μαμά σου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ