Καπραβέλος: Ζοφερή πρόβλεψη για εκατόμβη νεκρών τα Χριστούγεννα

Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα, επισήμανε και πρόσθεσε ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Ζοφερή πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε πως η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα θα είναι ανεξέλεγκτη και θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες, είπε ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο προβλέποντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών. Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό, επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Με τα κρούσματα του κορoνοϊού να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο κ. Καπραβέλος έκανε για ακόμη μία φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid, τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ