“Ο Παπουτσωμένος Γάτος” από την Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου στην Καλαμάτα το Σάββατο 23/10

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  ανεβάζει το γνωστό λαικό και αγαπημένο παραμύθι των μικρών μας φίλων “Ο Παπουτσωμένος Γάτος “, το οποίο γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σάρλ Περώ το 1812 και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα . Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας θα είναι και η Καλαμάτα, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο με δύο παραστάσεις, μια στις 17.00 και μια στις 19.00. 

Η Ιστορία του παραμυθιού

Ο πιο παιχνιδιάρης Γάτος όλων των παραμυθιών ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά  είναι πολύ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ! Μιλάει σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Φοράει μπότες! και πάνω απο όλα  είναι ΕΞΥΠΝΟΣ!!! Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη, να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

 

 Τα διδάγματα του έργου

Το έργο εκτός από πολύ διασκεδαστικό είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

 

Συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΛΑΛΙΩΤΗΣ,

Η παράσταση πλαισιώνεται απο ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

-Μουσική: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ

-Στίχοι : ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ .

-Ζωγραφική του σκηνικού ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΖΑΠΑΛΤΑ,

-Κοστούμια ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ.

Επί σκηνής οι  έμπειροι ηθοποιοί της παιδικής σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου  σε συνδυασμό με τα μουσικά όργανα που παίζουν

ξεσηκώνουν μικρούς & μεγάλους!!!

Εισιτήρια 

Τηλεφωνικά στο 6944283935

-Εισιτήρια μέσω διαδικτύου στο viva.gr

Αυτή λοιπόν τη μοναδική παράσταση με ΜΟΥΣΙΚΗ – ΧΟΡΟ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΘΕΑΜΑ θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 17.00 και στις 19.00.

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ