Τζίντζερ: Το μπαχαρικό που δίνει γεύση στα φαγητά σας και προστατεύει την υγεία σας

Υπάρχουν μερικά μπαχαρικά, που εκτός ότι νοστιμεύουν το φαγητό και τα ροφήματά σας, δίνοντάς τους μια ιδιαίτερη ζεστασιά ειδικά τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει, διαθέτουν και οφέλη για την υγεία. Κάτι που ισχύει και για το τζίντζερ. Πέρα από τη δυναμική της γεύσης του, το τζίντζερ είναι, επίσης, γεμάτο με κάποια οφέλη για την υγεία, γι΄αυτό και αξίζει να το χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας.

Τα οφέλη του τζίντζερ για την υγεία
 
Το τζίντζερ δεν είναι απλώς μια γευστική προσθήκη στο γεύμα σας, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως «εργαλείο» για να καταπραύνει το στομάχι λόγω των ηρεμιστικών φυτικών βιοδραστικών ιδιοτήτων του, αναφέρει το mindbodygreen.com. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον γιατρό Will Cole, «Στην πραγματικότητα, οι μελέτες έχουν δείξει τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις του τζίντζερ στο σώμα μετά από μόλις ένα μήνα σταθερής χρήσης», ενώ η διαιτολόγος Maya Feller, M.S αναφέρει ότι «Λατρεύω το φρέσκο, ωμό τζίντζερ για κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες».

   
Εάν οι απόψεις αυτών των δύο ειδικών δεν είναι αρκετές, η έρευνα δείχνει ότι το τζίντζερ ενισχύει, επίσης, την πέψη και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου και του πόνου των μυών, εξηγεί το mindbodygreen.com.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ το φθινόπωρο
Το άλλο υπέροχο πράγμα με το τζίντζερ, από μαγειρική άποψη, είναι η ευελιξία του. Μπορεί να σκέφτεστε ότι έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ωστόσο, το τζίντζερ κάνει συχνά εμφανίσεις σε πολλές τοπικές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές εφαρμογές.

   
Αλλά για αυτήν την εποχή του χρόνου, υπάρχει ένας αγαπημένος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ στην κουζίνα σας. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τις σούπες, δεδομένου ότι το τζίντζερ με την ξεχωριστή του γεύση τονίζει ακόμη περισσότερο τη φυσική ζεστασιά αυτών των πιάτων.

Με τα πολλά οφέλη για την υγεία, λοιπόν, το τζίντζερ είναι το τέλειο συστατικό για να προσθέσετε στα πιάτα σας καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες. Ενώ κυρίως χρησιμοποιείται στις σούπες, μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να το προσθέσετε σε smoothies, ζεστά ροφήματα, υγιεινά κεράσματα όπως μπισκότα και πολλά άλλα.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ