Πάτρα: Μάστιγα οι ηλεκτρονικές απάτες – Η παγίδα που δύο ιερείς στο Αίγιο κατάλαβαν έγκαιρα

Κανέναν φραγμό δεν έχουν οι επιτήδειοι που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες μέσω διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών, καθώς στο στόχαστρο τους απ’ ότι φαίνεται βάζουν ακόμα και ιερείς.

 
Άγνωστοι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», επιχείρησαν να αποσπάσουν 250 ευρώ από κληρικό στο Διακοπτό με το πρόσχημα ενίσχυσης φιλανθρωπικού σκοπού, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς την τελευταία στιγμή εκείνος κατάλαβε την απόπειρα απάτης σε βάρος του. Ανάλογη περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βίωσε ιερέας και στο Αίγιο.

Οι δυο κληρικοί απέφυγαν τα χειρότερα, καθώς εντόπισαν άμεσα πως ο τρόπος που τους υποδεικνύετο από τους «φιλεύσπλαχνους» δράστες, αφενός δεν ήταν εκείνος που προβλέπεται για την κατάθεση χρημάτων μέσω διατραπεζικών συναλλαγών και αφετέρου δεν υπέπεσαν στην παγίδα να γνωστοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες.

«Εφιστούμε, την προσοχή στους κληρικούς μας, αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, επισημαίνοντας ότι «οι καιροί είναι πονηροί και ως εκ τούτου χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Την ίδια ώρα πάνω από 11.500 ευρώ απέσπασαν από Πατρινούς άγνωστοι δράστες, αποστέλλοντας τους ηλεκτρονικά και γραπτά μηνύματα με σύνδεσμο η ενεργοποίηση των οποίων «οδηγούσαν» σε ιστοσελίδες που έμοιαζαν με εκείνη των τραπεζών που διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς. Οταν πληκτρολόγησαν τους κωδικούς τους, τα λεφτά τους έκαναν φτερά.

Στην πρώτη περίπτωση «τράβηξαν» 6.000 ευρώ, στη δεύτερη 4.590 και στην τρίτη πραγματοποίησαν αγορές 950 ευρώ, μέσω της κάρτα του θύματος.

https://www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ