Νορβηγία: Η επίθεση με τόξο και βέλη σχετίζεται πιθανόν με ψυχική ασθένεια

Η υπόθεση της ασθένειας ενισχύθηκε σε αυτό το στάδιο της έρευνας για την επίθεση με τόξο και βέλη που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων στη Νορβηγία, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Η υπόθεση η οποία ενισχύθηκε τις πρώτες ημέρες της έρευνας είναι εκείνη ενός υπόβαθρου ασθένειας, δήλωσε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Όμχολτ σε συνέντευξη Τύπου. Όμως αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες υποθέσεις.

Μεταξύ των αρχικών υποθέσεων, η αστυνομία είχε εξετάσει ,τον θυμό, την εκδίκηση, μια παρόρμηση, τον τζιχάντ, την ασθένεια και την πρόκληση, εξήγησε ο αστυνομικός.

Ο Όμχολτ είπε επίσης πως ο Μπρότεν ομολόγησε ότι σκότωσε τα θύματα αλλά δεν παραδέχθηκε την ενοχή του.

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν τις αμφιβολίες που περιβάλλουν την πνευματική υγεία, και άρα την ποινική ευθύνη, του Έσπεν Άντερσεν Μπρότεν, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις προχθές, Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ (νοτιοανατολικά) όπου διαμένει.

Ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, ο 37χρονος Δανός προφυλακίστηκε σήμερα για τέσσερις εβδομάδες, με τις δύο πρώτες σε πλήρη απομόνωση. Αντί στη φυλακή, θα κρατείται σε ένα ιατρικό ίδρυμα, διευκρίνισε η εισαγγελέας Αν Ίρεν Σβάνε Ματίασεν.

Ο Μπρότεν μεταφέρθηκε χθες βράδυ σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα έπειτα, εξήγησε η Σβάνε Ματίασεν, “από μια αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του”.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ