Η κακοκαιρία Μπάλλος σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα – Κλειστοί δρόμοι, εγκλωβισμένοι οδηγοί

Η κακοκαιρία Μπάλλος χτυπά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Πλυμμηρισμένοι δρόμοι και δεκάδες κλίσεις για απεγκλωβισμούς και διακοπές κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο Χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης)

Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στην οποία έχει διακοπές η κυκλοφορία μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, οφείλεται στους μεγάλους όγκους του νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους.

Η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπές, ενώ τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα. 

Συγκριμένα, έχει κλείσει ο δρόμος στο φανάρι της Ιντερσαλόνικας καθώς από εκεί περίπου το σημείο διέρχεται ο Ανθεμούντας, ο οποίος έχει υπερχειλίσει.

Μηχανήματα του δήμου Θέρμης (φορτηγά και γκρέιντερ) και προσπαθούν να απομακρυνθούν από το ποτάμι τα φερτά υλικά, προκειμένου να περάσουν τα νερά από κάτω και να ανοίξουν εκ νέου ο δρόμος.

Εντύπωση προκάλεσαν και φωτογραφίες που δέχονται την κίνηση που έχει διακοπές στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της λίμνης Βόλβης, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

 Σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπές, σύμφωνα με το voria.gr, η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» και των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα ακόλουθα οδικά σημεία:

στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 
στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης 
στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης 
στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 
στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 ​​για αντλίες υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 247 κλήσεις, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 07:00 έως τις 18:00, της Παρασκευής.

Τεράστια προβλήματα στο Ζαγκλιβέρι – 4 απεγκλωβισμοί

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής χρειάστηκε στο Ζαγκλιβέρι για να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερις ανθρώπους και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

 Οι κάτοικοι έλαβαν, νωρίτερα, έκτακτη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη.

Πριν από λίγη ώρα υπερχείλισε το ρέμα από το ποτάμι του διαπερνά το χωριό, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη χώρα και δεν έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μεγάλων προβλημάτων.

Μάλιστα σύμφωνα με το GRTimes, η κρίση έγινε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απελευθερωθούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.
 Παράλληλα, έχει υπερχειλίσει ο Ανθεμούντας με αποτέλεσμα ο δρόμος αεροδρομίου – Περαίας να πλημμυρίσει.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέεται με το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρκή οδό Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών – Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας – Μουδανιών και σε δημοτική οδό

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ