Βασιλακόπουλος: Να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση

Την πρόταση του να πάψουν να υπάρχουν μεικτοί χώροι στην εστίαση μετέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής πνευμονολογία και εντατικής θεραπείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η απαγόρευση των μεικτών χώρων στην εστίαση μπορεί να αποτελέσει μια λύση στην έξαρση της πανδημίας.

Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν τα καταστήματα εστίασης λειτουργούσαν μόνο για εμβολιασμένους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε. «Tα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί», πρόσθεσε.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο. «Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο καθηγητής προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθεί αύξηση τον κρουσμάτων, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη γιατί με αυτόν τον τρόπο «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη», αν τελικά δεν επιβεβαιωθεί.

www.iefimerida.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ