Αυστρία: Άρση της ασυλίας του πρώην καγκελαρίου Κουρτς ζητούν οι εισαγγελείς

Kατά του πρώην καγκελαρίου της Αυστρίας ξεκίνησαν έρευνες για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά, οι οποίες όμως θα ανασταλούν έως ότου το Κοινοβούλιο αποφασίσει για την ασυλία του απλού βουλευτή πλέον, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί ο ίδιος από αυτήν.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα στη Βιέννη, οι Αυστριακοί εισαγγελείς υπέβαλαν αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς. Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την άρση τη ασυλίας του σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του. Μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση, η έρευνα σε βάρος του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού αναστέλλεται προς το παρόν, δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Οικονομίας και Διαφθοράς. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) της οποίας ηγείται ο Κουρτς από χθες Πέμπτη, χαιρέτισε το γεγονός, διότι σύντομα θα καταστεί δυνατό να αντικρουστούν οι κατηγορίες εναντίον του Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα κατά του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά. Η ομάδα περί τον πρώην καγκελάριο φέρεται ότι εξασφάλισε την άνοδό του στην κορυφή του ÖVP και της κυβέρνησης μέσω εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων και θετικών δημοσιευμάτων από μέσα ενημέρωσης τα οποία εξαγόρασε με χρήματα και των φορολογουμένων από το 2016.

Ο Κουρτς απέρριψε όλες τις μέχρι τώρα κατηγορίες και αρνείται να αποσυρθεί από την πολιτική. Ως μέλος του κοινοβουλίου, προτίθεται να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαψεύσει τους εναντίον του ισχυρισμούς. Με τη μετάβαση στο Κοινοβούλιο, ο Κουρτς απολαμβάνει καταρχάς ασυλία – αλλά ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από αυτήν.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ