Απάντηση στις φήμες που τον εμφανίζουν βαριά άρρωστο δίνει ο Ερντογάν

Απάντηση στις φήμες και τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν βαριά άρρωστο δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το δημοσίευμα του Foreign Policy που αναφέρει πως μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας, ο Ερντογάν δημοσίευσε βίντεο στο οποίο παίζει μπάσκετ.

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Προσπαθώ γυμνάζομαι τρεις ημέρες την εβδομάδα, γράφει στην ανάρτησή του στο twitter, επιχειρώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα σενάρια διαδοχής
Σημειώνεται πως το δημοσίευμα του Foreign Policy, αναφέρθηκε και στα σενάρια διαδοχής του Ερντογάν, με τον Χουλουσί Ακάρ να φαίνεται ο πιθανότερος αντικαταστάτης του:

«Υπό αυτές τις συνθήκες, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο άλλος ισχυρός άνδρας να κυβερνήσει μια Τουρκία μετά τον Ερντογάν, ίσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ των ισχυρότερων προσωπικοτήτων στην Τουρκία, εκτός από τον Ερντογάν, είναι ο επικεφαλής των πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Από τους τρεις, ο Ακάρ φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση για να αναλάβει ηγεσία».

»Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση της υγείας του Ερντογάν ή ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα διεκδικήσει τις εκλογές του 2023.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ