Άλεκ Μπάλντουιν: Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία στο ράντσο Μπονάντζα Κρικ και στον φόνο της διευθύντριας φωτογραφίας ήταν αποτέλεσμα της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στα γυρίσματα του γουέστερν, καταγγέλουν συντελεστές της ταινίας. Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι το δυστύχημα έγινε στην πρόβα ή στο γύρισμα μιας σκηνής μέσα στην ξύλινη εκκλησία.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με το περίστροφο προς την κατεύθυνση της κάμερας, πίσω από την οποία βρισκόταν η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και δίπλα της ο βοηθός σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Η σφαίρα τραυμάτισε θανάσιμα την Χάτσινς και ελαφρά τον Σόουζα.

Οι ευθύνες για το ότι όπλο είχε αληθινές σφαίρες βαρύνουν τη 24χρονη αρμόδια για την ασφάλεια οπλισμού Χάνα Γκουτιέρες Ριζ. Όμως στέλεχος της παραγωγής στο δραματικό τηλεφώνημα της στην άμεση δράση ακούγεται να κατηγορεί ένα άλλον βοηθό σκηνοθέτη, τον Ντέιβ Χολς, δηλαδή τον άνθρωπο που έδωσε το πιστόλι στον Μπάλντουιν λέγοντας ότι είναι ασφαλές, δηλαδή ότι έχει άσφαιρα.

Ο Χολς έχει εμπειρία τριάντα ετών στον κινηματογράφο, υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες Fargo και Matrix Reloaded. Κατά τραγική ειρωνεία δούλεψε επίσης στην ταινία “Το Κοράκι: Η Λύτρωση”, ένα σίκουελ της ταινίας του 1993 Το Κοράκι στα γυρίσματα της οποίας είχε σκοτωθεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον.

Ανησυχίες για την ασφάλεια των όπλων φαίνεται πως υπήρχαν από τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων όταν πιστόλι εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, δυο φορές. Η ιστοσελίδα του Χόλιγουντ TMZ δημοσίευσε μαρτυρία ότι με το μοιραίο περίστροφο έκαναν σκοποβολή μέλη του συνεργείου στον ελεύθερο χρόνο τους.

Σύμφωνα με ένα σενάριο, κάποιος χρησιμοποίησε το όπλο για σκοποβολή, όμως δεν άδειασε τη θαλάμη και επέστρεψε το όπλο στο οπλοστάσιο ή στην υπεύθυνη για τα όπλα.

Νομικοί προβλέπουν ότι η εισαγγελία θα απαγγείλει κατηγορίες σε ένα ή περισσότερα άτομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Εκτιμούν επίσης ότι υπάρχουν αστικές ευθύνες για τους παραγωγούς, ανάμεσα τους και ο Μπάλντουιν, αλλά όχι ποινικές ευθύνες.

mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ